24 Nisan 2013 Çarşamba

0

KURU FASULYE PASTASI (AYDIN YÖRESİ)

 Malzemeler:
* 1/2 kg haşlanmış kuru fasulye
* 2 yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı tarçın

 Üzeri İçin Sos malzemesi:
* 1/2 kg süt
* 40 gr kadar bitter çikolata
* 2 yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı kakao

Üzerini Süslemek İçin:
* Kırık kestane şekerleri
* Hindistan cevizi

Yapılışı: haşlanmış kuru fasulyeleri robot yardımıyla tamamen püre haline getirin,yumurtayı ve şekeri iyice çırpın bu karışımı fasulye püresini ekleyin daha sonra karıştıra karıştıra diğer bütün malzemeleri ilave edin, yağladığınız kek kalıbına dökün,180 derecede ısıtılmış fırında pişirin, diğer tarafta bütün malzemeyi karıştırarak bir krema yapın, pişen keki kalıptan çıkarın, biraz soğuduktan kremanın yarısını dökün üzerine kestane parçalarını koyun kalan sosu dökün dolapta 1 saat dinlendirin, dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Kuru fasulye pastası veya keki en çok Aydın taraflarında yapılmaktadır.
* Kestaneli gibi bir lezzette kektir.
* Bazı tariflerde un koyuyorlar..
* Kremayı (sosu) değiştirebilirsiniz.
* Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

HAYAT HAREKET , HAREKETSİZLİK ÖLÜMDÜR.


,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top