30 Temmuz 2013 Salı

0

ARPA ŞEHRİYELİ YAZ ÇORBASI (SOĞUK ÇORBA)




MALZEMELER

6 su bardağı su
1 çay bardağı arpa şehriye
1 su bardağı yoğurt
Sıvı yağ
Nane
1 tatlı kaşığı tuz
Pul biber (istenirse)
1-2 diş sarımsak (istenirse)

YAPILIŞI
Suyu ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın.Su kaynadığında arpa şehriyeyi ilave edin.Arpa şehriyeler yumuşadığında ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
Ayrı bir yerde pürüzsüz olarak yoğurdu karıştırın.(İstenirse sarımsaklı yoğurt hazırlanabilir) İyice ılıyan çorbaya  yoğurdu ekleyip karıştırın. Tavada yağı naneyi yine istenirse pul biberi yakıp çorbanın üzerine döküp soğuk olarak servis edin.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top