TAVUKLU PAY
Yarışma süresi dolmuş katılamadım..
Malzemeler:Hamurun Malzemeleri:
* 250 gr yumuşak margarin veya 1 su bardağı sıvıyağ
* 7 çay bardağı un
* 1 çay bardağı yoğurt
* Tuz, karabiber
İçi İçin:* 1 tane haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsü
Beşamel Sos Malzemeleri:* 1/2 litre süt
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
* 2 yemek kaşığı un
* Tuz, karabiber
* İstenilirse muskat rendesi
Üzeri İçin:* Büyükçe bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı: Hamurun malzemelerini karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin ve hamuru yağlanmış kare bir borcama kenarlarını biraz yükselterek tart gibi yayın. 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dk biraz pişirdikten sonra fırından çıkararak soğumasını bekleyin. Soğuyan tartın üzerine haşlanmış tavukları ince ince didin ve tarife göre yapılan beşamel sosunu döküp üzerine bol kaşar rendeleyin. fırına tekrar koyup kızarana kadar pişirin.
Dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.....
Dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.....
ŞAMBABA TATLISI
Malzemeler:
* 3 su bardağı elenmiş beyaz un
* 2/3 çorba kaşığı kuru maya veya yarın paket yaş maya
* Bir buçuk su bardağı ılık su
* 4 tane yumurta
* 2 yemek kaşığı silme toz şeker
* 1 paket toz vanilya
* Bir çimdik tuz
* 150 gr. margarin.(eritilmiş)
Şerbeti İçin:
* 3 su bardağı toz şeker
* 3,5 su bardağı su
* 7-8 damla limon su
Süslemek İçin:
* Hazır krema
* Hazır Kaymak
* Sütle yapılmış krem şanti
* Karamel sos
* Çikolata sosu
* Hindistan cevizi
* Fıstık parçaları
* File badem
* Hazır krema
* Hazır Kaymak
* Sütle yapılmış krem şanti
* Karamel sos
* Çikolata sosu
* Hindistan cevizi
* Fıstık parçaları
* File badem
Yapılışı: Şambaba tatlısını yapmak için önce ılık su içinde mayayı eritin unun ortasını çukur yapın malzemeyi dökün,başka yerde şekerle yumurtayı çırpın, içine margarini,tuzu,vanilyayı koyun karıştırın bu karışımı una ilave edin yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun, kalıplara yarısını dolduracak şekilde boşaltın mayalanması için bekleyin, mayalanan şambabaları 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dk. pişirin, geniş bir tencerede şerbeti kaynatın, pişen ve soğuyan şambabaları şerbetin içine atın ve ters yüz yapın yeterince şerbette şişen şambabaları şerbetten alın ve soğutun üzerini süsleyin servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder