25 Kasım 2013 Pazartesi

0

Fıstıkpare



Bugün misafirlerim vardı sevgili okuyucu çok yorgunum ama bu güzel tarifi yazıp sizinle paylaşmak istedim ve işte tarifim
malzemelerimiz
250 gr margarin
2 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı fıstık
aldığı kadar un
şerbeti için
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
5 damla limonsuyu
yapılışı
margarinimizi eritelim derin bir kabın içine un hariç tüm malzemelerimizi koyup karıştıralım unumuzu azar azar ilave ederek elimize yapışmayan 1 hamur yoğuralım hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp elimizde yuvarlayalım elimizle hafif bastırıp tepsimize dizelim önceden 200 derede ısıttığımız fırınımızda hafif pembeleşinceye kadar pişirelim fırndan çıkarıp tam ılıtalım kaynattığımız sıcak şerbetimizi üzerine dökelim şerbetini çekince servis yapalım afiyet olsun not ben bu ölçünün yarısını yaptım başka pastalarımda vardı diye fazla olsun istemedim dilerseniz sizde ölçünün yarısını kullanın 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top