biftek sarma
malzemeler (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
4 adet büyük biftek
4 ym kaşığı hardal
kornişon turşu
8 adet jambon
100 ml krema
1 paket et sosu (braten sos)
karabiber
hazırlanışı
Bifteğin üzerine 1 yemek kaşığı hardalı sürün, üzerine 2 dilim jambon 4 ince dilim kornişon koyup sıkı sıkı sarın. Kürdanla tutturum mümkünse hardal yağında yada zeytin yağında kızartın. 1 pk sosu tarifine göre hazırlayıp üzerine dökün (2 su bardağı su döküp 5 kaşık braten sosla hazırladım) kaynadıktan sonra kremayı, karabiberi ekleyin etler yumuşayana kadar pişirin.
kırmızılahana garnitürü
malzemeler
750 gr kırmızı lahana
1 çay bardağından bir parmak eksik sirke
3 ym kaşığı zeytinyağ
tuz
hazırlanışı
Lahanayı yıkadıktan sonra rendeleyin. Zeytinyağında soteleyin sirkeyi ekleyin tuzunu ayrlayın altını sardırmadan karıştırarak bir kaç dakika pişirin.
patates püresi
malzemeler
1 kilo soyulmuş patates
1 su bardağı süt
2 ym kaşığı tereyağ
hazırlanışı
Patatesleri haşlayın piştikten sonra ezin. Tereyağı ve tuzu ekleyip karıştırın sütü ilave edip sütü çektikten sonra acaktan alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder