malzemeler
500 gr biftek (mümkün ise süt dana yumuşaklığı için)
200 ml krema
1 çay kaşığı köri
1/2 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz hardal
1/2 çay kaşığı karabiber
400 gr mantar
4 ym kaşığı hardal yağı yoksa zeytinyağ
tuz
hazırlanışı
Biftekleri yaklaşık 1*2 cm (biraz dikdörtgen olması için) doğrayın. Hardal yağında soteleyin . İnce dilimlediğiniz mantarları ekleyin. Biraz daha kavurun baharatları ekleyin karıştırın. Kremayı dökün kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Ocaktan alın.
niyokki
malzemeler
600 gr kabukları soyulmuş haşlanmış patates
3 ym kaşığı tereyağ
3 yumurta büyük
2 su bardağı un
1 ym kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı rende kaşar
karabiber
tuz
başemal için
1,5 ym kaşığı tereyağ
1,5 ym kaşığı dolusu un
2 su bardağı süt
tuz
karabiber
isteğe bağlı muskat (ben kullanmadım tadını kokusunu çok keskin buluyorum)
hazırlanışı
Tereyağını eritin unu kavurun sütü ve tuzu ekleyin karıştırarak pişirin.
hazırlanışı
Haşlanmış patatesleri ezin. Tereyağını ekleyin patateslerin sıcaklığıyla erisin. Patatesleri kenara çekin yumurtaları kırın, tuz, karabiber, zeytinyağ ekleyin çırpın. Patateslerle karıştırın en son unu ekleyin iyice karıştırın. Başka bir tencerede bol su kaynatın. Tuz bir kaç damla zeytinyağ damlatın. Niokkilerden bir yemek kaşığı alın başka bir yemek kaşığı ile kaşıktan kaşığa geçirerek düzgün elipsler elde edin ve kaynamış suyu bırakın.(niyokkileri bitirene kadar ocağın altını kısın işlem bitince ocağın altını açın) niyokkileri 6-7 dakika haşlayın. Fırın kabına haşlanmış niyokkileri dizin üzerine başemal sosunu dökün en üste kaşarları serpin 200C fırında peynirler altın rengini alana dek pişirin.
biber garniür için
malzemeler
1 yeşil paprika
1 kırmızı paprika
1 sarı paprika
1/2 çay kaşığı köri
1/2 çay kaşığı karabiber
hazırlanışı
Paprikaları küp küp doğrayın, zeytinyağında soteleyin 1/2 çay kaşığı soya sosu dökün. Baharatları ve tuzu ekleyip 1-2 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder