Bu çiçeğin yapımı normal tığ işi gibi sağdan sola gitmiyor. Yolunu şaşırmış gibi bir sağa bir sola gidiyor. Şimdi böyle okuyunca nasıl yani diyebilirsiniz ama yapmaya çalışınca sanırım beni daha iyi anlayacaksınız.
Yapım aşamalarının daha iyi anlayabilmeniz için numaralar ekledim. Numaraların açıklamasını yazarak anlatmaya çalıştım.
1-) ilk önce 5 tane zincir çekip halkamızı oluşturuyoruz.
2-) Daha sonra üçlü çıkartarak ve aralarına 2 zincir çekerek kafesi oluşturaya başlıyoruz.
3-) 10 adet kafes yaptıktan sonra 3 zincir çekip gerideki trabzanın üzerine batıyoruz. (Burada ipin daha düzgün olması için arkasını çevirerek örebilirsiniz, 1 adet trabzandan sonra örneğe devam etmek için de öne çevirilmelidir.)
4-) Oluşturduğumuz bölümün üzerine 5 adet üçlü olarak trabzan yapıyoruz.
5-) 5.li trabzanımızı yaptıktan sonra hemen altındaki kafesi oluşturduğumuz trabzana geçiyoruz. Ve 5 adet daha onun üzerine yapıyoruz. Toplamda 10 adet olacak böylece çiçek yavaşça kıvrılmış oluyor.
6-) Alt bölümede trabzanları yaptıktan sonra örneği sabitlemek için dolguları yapmaya başladığımız başlangıç noktasına ilk trabzanın dibine batıyoruz.
7-) Her bir kafesin üzerine böyle yaparak devam ediyoruz. Çiçeğin şekillenmeye başladığını görebilirsiniz.
8-) Ve çiçeğimizin bitmiş hali...
Umarım anlaşılıyordur en yalın hali ile ancak bu kadar anlatabiliyorum. Böyle şeyleri bakarak değil uygulamaya geçerek öğrenmek aslında en kolayı. Bence bir taraftan bakıp okuyun bir taraftanda elinizde tığ ve yün yavaş yavaş yapmaya çalışın.
Çiçeğin yapımını öğrendikten sonra kullanım alanları size kalmış. Benim gibi broş olarak kullanabilirsiniz. Taç yapabilirsiniz, kabanınıza yada diğer kıyafetlerinize aksesuar olarak kullanabilirsiniz, şapkanızın kenarına takabilirsiniz. Yani canınız bu çiçeği nerede görmek isterse oraya ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder