Ispanak doğramanında pratiği mi olurmuş demeyin...
Fotoğraflardan da görüldüğü gibi oluyor. Ben ıspanakları hangi gün aldıysam o gün muhakkak köklerini temizleyip bir güzel yıkarım sularını süzdürdükten sonra kullanacağım kadarını buzdolabı poşetlerine ayırıp hemen dondurucuya kaldırırım. Böylece ıspanaklarım aldığım günkü gibi yemyeşil kalır. Genelde 2 poşete ayırırım aldığım hafta birini ertesi hafta diğerini kullanırım, dolapta çok durunca vitamini gidiyormuş sanırım.
Neyse...
Çıkardığım poşeti tencerenin içine yerleştiriyorum plastik kap olunca elimden kayıyor :))
Sonra ahşaptan sağlam bir spatulam var bununla ıspanakları kenarından başlayarak kırıyorum. (Büyük bir bıçakta olabilir) Büyüklüğünü ne kadar istersem ona göre kırıyorum, ıspanaklar buzlu olduğu için kuru yaprak gibi çıtır çıtır kırılıyorlar. Artık kullanıma hazırlar.
Eğer sizde aldığınız ıspanağı o gün kullanmayacaksanız bu yöntemi deneyin derim. Dolabın bir köşesine attığımız ıspanaklar iki gün sonra canlılığını yitirir. Ve doğraması benim anlattığıma göre daha zordur artı heryer daha fazla batıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder