MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
7 yemek kaşığı un (tepeleme değil silme olacak J )
4 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI
Şeker ve yumurtalar iyice çırpılır. Süt, margarin, sıvıyağ, kakao ve vanilya eklenir. Bu malzemeden 1 su bardağı dolusu ayrılır.
Karışıma un ve hamur kabartma tozu eklenir. Yağlanmış kalıba (ben kare borcam kullandım.) dökülüp 170 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.
Fırından çıkan kekin üzerine bardağa ayrılan karışım dökülür ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.Üzerini hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder