27 Nisan 2012 Cuma

0

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU MAKARNA



Eyvah !!! İçine kaşar koyarken yakalandım..Kime mi ?Peynirin hiç bir çeşidini sevmeyen kızıma :)
Naz anne sana yardım edeceğim diye mutfağa geldiğinde elimdeki kaşar peyniri rendesiyle fena yakalandım..Sonra yedir yedirebilirsen naz'a bu makarnayı :) Ama onun içinde kaşar vaaaaar siz yiyin ben yemeyeceğim anne  :) Öyle böyle kandırarak yedirdim :)


MALZEMELER
1 paket fırın makarna
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 yemek kaşığı yağ

Sos için:
3 Yemek kaşığı Tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı ılık süt
Tuz

Üzeri için:
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI
Makarnayı ortadan kırıp bol suda ,içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyarak 10 dakika haşlayın.Süzün ve soğuk suya tutun.Bir kenarda süzülsün.
Bu arada beşamel sosu hazırlayalım.Sos tencerenize tere yağını eritin.İçine unu koyup kokusu çıkana kadar kavurun.Yavaş yavaş ılık sütü ilave edin.Bir çimdik tuz atıp.karıştıra karıştıra koyu kıvama gelince ocaktan alın.
Makarnanızın yarısını dikdörtgen borcama veya fırın kabına boşaltın.Arasına kaşar rendesi serpiştirip kalan makarnanın yarısını da döküp yayın.Beşamel sosla üzerini kaplayıp üzerine kaşar rendesi serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarana dek pişirin.Sıcak olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top