18 Nisan 2012 Çarşamba

0

İRMİK HELVASI





KUTLU DOĞUM HAFTASI 

(14-20 Nisan ) Kutlu Doğum Haftası Kutlu Olsun.
Sonsuz salat ve selam ,Efendimiz Muhammed ( Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem ) üzerine olsun. Efendimizin ahlâkı ise Kur'ân'dan ibaret idi.
"Seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik." (Enbiya Suresi, 107) 

Kutlu Doğum Haftası sebebiyle yaptığım İrmik Helvası tarifini  sizinle paylaşacağım .

MALZEMELER
500 gr irmik
1/2 litre süt (Dilerseniz yarısını süt yarısını su koyabilirsiniz)
1 kahve fincanı çam fıstığı
125 gr margarin/tereyağı
2 su bardağı toz şeker(tatlıyla çok arası olmayanlar 1,5 su bardağı şeker koyabilirler.

YAPILIŞI
Genişçe bir tencerede margarini eritin.Fıstıkları koyup 1-2 dakika kavurup irmiği ilave edin.İrmikler pembeleşinceye kadar karıştıra karıştıra çok ağır ateşte kavurun. Ayrı bir kaba soğuk sütü,şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştırın.20-25 dakika kavurduğunuz irmiğe şekerli sütü soğuk olarak dökün.Beraberce karıştırıp ateşi iyice kısın.Kısık ateşte dibi tutmadan 15 dakika daha tencerenin kapağı açık şerbeti çekinceye kadar ocakta tutun.Kapağını kapatın.Ateşi söndürün ve helvayı demlenmeye bırakın.Yaklaşık 20 dakika demlensin.Helva ılıyınca tahta kaşıkla karıştırıp ,kabartın.Ilık veya soğuk olarak servis kalıplarıyla şekillendirip servis yapın.

AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top