20 Nisan 2012 Cuma

0

Pizza


Pizza sevmeyen var mı?

Pizza için ne söylenebilir ki?

Pizzayı yaparken sebzelerle zenginleştirerek hem lezzeti artırmak hem de çocuklar için daha besleyici hale getirmek mümkün.

Ben oğlumun bu kadar sucuk, salam ve sosis yemesini istemiyorum. O yüzden onun pizzası sebzeli...

Pizza fotoğraflarında çiğ olan mantarlı, pişmiş olan zeytinli arada bir de sebzeli olan var onun fotoğrafı yok. Kalabalık olunca bir tepsi yetmiyor ;)

Pizza hamurumuzda pek bereketli oluyor. Bu ölçü üç tepsi için, bir tepsi yaparken ölçüleri azaltabilirsiniz ya da hamuru yoğrulup mayalandıktan sonra kullanmadığımız kısmı buzlukta muhafaza edebilirsiniz.

Malzemesi
9 su bardağı un
1 paket yaş maya (42 gr)
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşık tuz
1 yemek kaşığı şeker
3,5 su bardağı su

İç Malzemesi (bir tepsi için)
1 yemek kaşığı salça
1 tane patates
1 tane kabak
1 tane havuç
1 su bardağı kaşar peyniri
Salam, sucuk, sosis, mantar, zeytin... hayal gücünüze kalmış evdeki malzemeler.

Hazırlanışı

Önce şeker ve maya yarım bardak suda eritiliyor. Maya geriye kalan malzemeye eklenerek kalan 3 bardak su ile yoğurulacak. üzerine bir bez örtülüp, ılık bir yerde mayalanmaya bırakılacak.

Mayalanan hamur üçe bölünecek ve bir parçası elimizle bastırarak tepsiye yayılacak.

Salça azıcık su ile cıvıtılacak ve hamurun üzerine sürülecek. Daha sonra rendelenmiş patates, kabak ve havuç eklenecek. Onun üzerine ne malzemeniz varsa dizilecek. En son olarak da kaşar peyniri eklenecek.
Önceden ısıtılmış fırında pişirilecek.

Afiyet Olsun...

Bu tarifimi Porselen Demlik Çay Saati etkinliği için PaSaSofraM' a ve Çay Kahve Bahane Etkinliği için Pastaeli'ye gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top