28 Ekim 2012 Pazar

0

ARNAVUT CİĞERİ



MALZEMELER
500 gr dana ciğeri
1,5 su bardağı un
Tuz
Sıvı yağ

2 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
Sıvı yağ
Maydanoz
Tuz

YAPILIŞI

Dana ciğeri kasaptan aldığınızda temizliyorlar .Biz kurban kesiminden dolayı evde olan ciğerimizin iyice sinirlerini ve zarlarını temizledik.Küçük küçük küpler halinde doğrayın.

Patatesleri soyun küp küp doğrayın tuzlayın ve kızartın.Kağıt havluya alıp yapını süzdürün.
Buzdolabı poşetine unu ,tuzu ve ciğeri koyup sallayarak una bulayın.Derin bir tavada yağı kızdırın.Ciğerleri kızgın yağda 1 dakika kadar kızartın.yağın çok kızgın olmasına dikkat edin.Kevgirle yağını süzdürerek alın.
Patateslerle ciğeri bir servis tabağında karıştırın.
Kuru soğanı piyazlık doğrayın.Tuzla ovarak acısını alın.Yıkayın .Süzün.Maydanozları yıkayın ince ince kıyıp soğanlarla harmanlayın.Arnavut ciğerinizi soğanlarla servis edin.

AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top