28 Ekim 2012 Pazar

0

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE




MALZEMELER
250 gr margarin(oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurtanın sarısı (akı dışı için kullanılacak)
Yarım su bardağı hindistan cevizi
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz ya da fındık
Aldığı kadar un


YAPILIŞI
Bir kaba margarini,pudra şekerini yumurta sarısını,çekilmiş ceviz ya da fındığı koyup yoğurun.Azar azar un ilave edip kulak memesi kıvamında hamur elde edin.Elinizle ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp şekil verin.Kurabiyelerin üst kısmını önce yumurta akına,sonra hindistan cevizine batırıp yağlanmış tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarana dek pişirin.

Tarifte kabartma tozu yoktur.

AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top