25 Temmuz 2013 Perşembe

0

BAKLA KIZARTMASI


Malzemeler:
* 500 ger ayıklanmış yıkanmış taze bakla
* 1 su bardağı beyaz un
* Kızartmak için zeytinyağı,
*Tuz

Üzeri İçin:
* Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı: Bakla kızartması yapmak için ayıklanan ve yıkanan baklalar kaynayan  tuzlu su içinde yumuşayana kadar haşlayın, haşlanan baklaları iyice süzdürün ve kurulayın,tek tek una batırın kızğın yağ içinde kızartın, üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Bakla kızartması yaparken körpe baklaları tercih edin
* Haşlarken haşlama suyuna 1 tatlı kaşığı un ve limon suyu koyarsanız kararmaz.
* Tuz miktarı size kalmıştır.,
* Bol yağda kızartırsanız yağ çekmez.
* Kızaran baklaları kağıt havlu üzerine çıkarın fazla yağı gider.
* İsteyen yoğurtsuz yiyebilir.



KADINI SIRDAŞ EDEN TELLAL ARAMAZ.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top