malzemelerimiz
300 gr kadayıf teli
2 su bardağı ceviz
3 çorba kaşığı sadeyağ veya tereyağı
üzeri için
yeteri kadar çekilmiş fıstık
şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 buçuk su bardağı
4 damla limon
yapılışı
kadayıf telimizi 6 parçaya bölelim her bir parçayı tezgahın üzerine serelim iri çekilmiş cevizimizden hepsine serpelim rulo yapar gibi verev saralım gül böreği gibi dolayalım teflon tavamıza hepsini dizelim yağımızı eritip üzerine dökelim kısık ateşte her 2 tarafını pişirelim önceden kaynatıp biraz ılınmış şerbetimizi sıcak kadayıfımızın üzerine dökelim 5 dakika şerbette bırakıp kadayıfımızı servis tabağımıza alıp servis yapalım afiyet olsun bu kadayıfı güzel memleketim diyarbakırın burma kadayıfına benzetmeye çalıştım çok güzel oldu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder