5 Temmuz 2013 Cuma
0
MALZEMELER
PANDİSPANYASI
(24 cm'lik kek kalıbı için)
4 Adet oda sıcaklığında yumurta
4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
4 Türk kahvesi fincanı un
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
3 Yemek kaşığı kaynamış sıcak su
1 Paket hamur kabartma tozu
1 Paket Vanilya
2 yemek kaşığı sıvı yağ
ISLATMAK İÇİN:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
İÇ KREMASI:
2 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
150 gr labne peynir
250-300 gr dilimlenmiş çilek
ÜZERİ İÇİN:
Kakao
Diilimlenmiş Çilek
Kıyılmış antep fısıtığı
YAPILIŞI
Yumurtaların aklarını cam bir kaba alın.Mikser yardımıyla kremşanti kıvamına gelecek şekilde çırpın.
İçine 2 kahve fincanı şekeri ilave edip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kaba ayırdığınız yumurta sarılarına 2 kahve şekeri ,kaynar suyu koyun çırpın.Şeker eriyince yağı,yoğurdu ekleyin biraz çırpın.Un ,kabartma tozu ve vanilyayı da ekledikten sonra çok kısa bir süre daha çırpın.
Yumurtanın aklarını sarılarına ekleyin ve tahta bir kaşık yardımıyla hafif hafif karıştırın.
Yağlanmış kalıbınıza dökün önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 45 dk pişirin.Kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediğini kontrol edin .Fırından alın..Soğumayınca kalıptan çıkarmayın.Kalıptan çıkınca pandispanyanızı 2-3 saat dinlendirin.
Pandispanya testeresi ile pastanızı eşit olarak iki ye bölün.
Pandispanyanızı 1 su bardağına 1 yemek kaşığı şeker ekleyerek altını ve üstünün iç kısımlarını ıslatın.
Kremasını hazırlamak için krem şantiyle sütü çırpın.Kıvamı geldiğinde labne peynir ilave edip hafif karıştırın.
Pastanıın alt tabanına sürün.İçine çilek dilimlerini dizin .2.katını üzerine koyup hafifçe bastırın.Üzerine kakao serpip (dilerseniz pudra şekeri de serpebilirsiniz.) Çilekle antep fıstığı ile süsleyin.
Buzdolabında tercihen 1 gece bekletmenizi öneririm.
AFİYET OLSUN.
ÇİLEKLİ PASTA
MALZEMELER
PANDİSPANYASI
(24 cm'lik kek kalıbı için)
4 Adet oda sıcaklığında yumurta
4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
4 Türk kahvesi fincanı un
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
3 Yemek kaşığı kaynamış sıcak su
1 Paket hamur kabartma tozu
1 Paket Vanilya
2 yemek kaşığı sıvı yağ
ISLATMAK İÇİN:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
İÇ KREMASI:
2 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
150 gr labne peynir
250-300 gr dilimlenmiş çilek
ÜZERİ İÇİN:
Kakao
Diilimlenmiş Çilek
Kıyılmış antep fısıtığı
YAPILIŞI
Yumurtaların aklarını cam bir kaba alın.Mikser yardımıyla kremşanti kıvamına gelecek şekilde çırpın.
İçine 2 kahve fincanı şekeri ilave edip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kaba ayırdığınız yumurta sarılarına 2 kahve şekeri ,kaynar suyu koyun çırpın.Şeker eriyince yağı,yoğurdu ekleyin biraz çırpın.Un ,kabartma tozu ve vanilyayı da ekledikten sonra çok kısa bir süre daha çırpın.
Yumurtanın aklarını sarılarına ekleyin ve tahta bir kaşık yardımıyla hafif hafif karıştırın.
Yağlanmış kalıbınıza dökün önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 45 dk pişirin.Kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediğini kontrol edin .Fırından alın..Soğumayınca kalıptan çıkarmayın.Kalıptan çıkınca pandispanyanızı 2-3 saat dinlendirin.
Pandispanya testeresi ile pastanızı eşit olarak iki ye bölün.
Pandispanyanızı 1 su bardağına 1 yemek kaşığı şeker ekleyerek altını ve üstünün iç kısımlarını ıslatın.
Kremasını hazırlamak için krem şantiyle sütü çırpın.Kıvamı geldiğinde labne peynir ilave edip hafif karıştırın.
Pastanıın alt tabanına sürün.İçine çilek dilimlerini dizin .2.katını üzerine koyup hafifçe bastırın.Üzerine kakao serpip (dilerseniz pudra şekeri de serpebilirsiniz.) Çilekle antep fıstığı ile süsleyin.
Buzdolabında tercihen 1 gece bekletmenizi öneririm.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder