Malzemeler:
* 1 yumurta
* Aldığı kadar un
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* Tuz
* Su
Arası İçin:
* 125 gr eritilmiş tereyağ veya margarin
* 1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
İçi İçin:
* 500 gr yağsız dana kıyması
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 2 tane rendelenmiş patates
* 1 ta ne yemeklik doğranmış soğan
* Tuz,karabiber
Üzeri İçin:
* 1 yumurta
* 1 fincan sıvıyağ
Yapılışı: Mayasız kol böreğini yapmak için öncelikle geniş bir tavada kıyma ve soğanı kavurun içine rende patatesi ekleyin baharatlarını koyun ve soğuması için bir yerde bekletin, Hamur malzemelerini geniş bir kap içinde kulak memesinden biraz sert bir hamur olana kadar yoğurun üzerini ıslak bir peçete ile örtün yarım saat dinlendirin, Dinlenen hamuru 16 tane eşit beze yapın, dörtlü olarak dört gruba ayırın ilk gruptaki bezeleri pasta tabağı şeklinde ayın aralarına bolca yağ sürün ( en üst kata sürmeyin)dolabta donana kadar bekletin, diğer gruplara aynı işlemi yapın, her grup oklava ile hazır yufka büyüklüğünde açarak şekillendirin yufkanın başına iç malzemesinden koyun incecik sarın yağlanmış tepsiye kol böreği şeklinde sarın diğer hamurlarıda aynı işlemi yapın ve tepsiye dolayın üzerine yumurtalı yağ sürün 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Pişince sıcak sıcak servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Başka börekler için Tık tık.
ACIYAN UYUMUŞ, ACIKAN UYUMAMIŞ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder