18 Temmuz 2013 Perşembe

0

Patlıcan kebabı


Bugün size patlıcanlı kebap tarifini vermek istiyorum sevgili okuyucu tabi bilen çoktur ama bilmeyenler varsa bu güzel kebabımızı bilsinler istiyorum işte kebabımızın tarifi
malzemelerimiz
1 kilo yağlı kuzu veya koyun kıyması
1 tatlı kaşığı tuz
arzuya göre karabiber
1 kilo patlıcan
pişirmek için
1 kilo kömür
1 adet mangal
yapılışı
önce mangalımıza kömürümüzü koyalım kömürümüze yakalım ateşimiz yavaş yavaş közlenirken patlıcanlarımızı 3 parmak eninde keselim kıymamıza tuzumuzu koyalım karıştıralım karabiber koyanlar var koymayanlarda ben koymuyorum köfte tadı gibi olmasın diye kıymamızdan alıp elimzde yuvarlayalım şişimize 1 patlıcan 1 elimde yuvarladığımız etten koyup 1 şişte genelde 3 et 4 patlıcan olarak şişe saplıyoruz ama mangalımıza göre değişir siz kendi mangalınıza göre yaparsınız tüm patlıcan ve kıymayı şişlerimize saplayalım köz haline gelen mangalımıza şişlerimizi dizelim 1 tarafı pişince diğer tarafını pişirelim patlıcanlarımızın kabuğu yanacak eti yakmayalım pişen kebabımızı tepsimize çekelim üzerine nar suyu veya su elimle serpelim üzerine kapak koyalım 15 dakika kadar bekletelim servis yapalım yanına biber közleyelim afiyet olsun ayrıca bostana salatasını yanına yaparsak çok güzel olur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top