16 Temmuz 2013 Salı

0

Sebzeli sac kavurma

Dayımın kızının bu güzel tarifini ondan aldım sevgili okuyucu sizinle paylaşıyorum bizim Diyarbakırın sac kavurması çok meşhurdur genelde içine sebze katmıyoruz sadece et ve yağ kavrulur ama çok nadir sebzeli de yapıyoruz dayımın kızının bu sebze katarak yaptığı tarifi şöyle
malzemelerimiz
1 kilo kuşbaşı kuzu eti
200 gr kuyruk yağı
6 adet yeşil biber
2 adet domates
yapılışı
kuzu etimizi sacımıza koyalım üzerine erimiş kuyruk yağı veya kuyruğu ufak doğrayıp katalım orta ateşte kavuralım etimiz kavrulunca üzerine doğradığımız domatesleri ve biberleri ilave edelim biber ve domatesler solana kadar kavuralım servisimizi sacla beraber yapalım afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top