17 Temmuz 2013 Çarşamba

0

Şekerpare



 
 Siz de nasıl bilemiyorum ama biz de Ramazan gelince tatlı istenir. Sanırım kan şekerimiz düşüyor ;) Aslında en çok da Güllaç yenir, şerbetli tatlılar pek tercih edilmez ama arada bir değişiklik yapmakta fayda var.

Bu güzel tatlılarımızdan komşularımıza da ikram ettik. Hepimizin ağzı tatlansın diye...

Malzemeler
Hamuru için
1 paket margarin, oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
6 yemek kaşığı irmik
2 yumurta
2 yemek kaşığı hindistan cevizi - almayı unuttuğum için ben kullanmadım ;)
3,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu

üzeri için:
fındık içi

Hazırlanışı

İlk önce şerbetimizi hazırlayalım ki şekerparelerimiz pişinceye kadar soğusun.

3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın. Ateşten alın ne soğumaya bırakın.

Daha sonra hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak bir hamur elde edelim. (Unu her zaman ki gibi azar azar ekleyelim).

Hamurdan ceviz  büyüklüğünde küçük parçalar alıp yuvarlayalım ve tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirelim. (Benimkiler biraz büyük oldu-Tembel işi)

 
 
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
 


Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin ve ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.

Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top