2 Temmuz 2013 Salı

0

TARÇINLI LOKMA KURABİYE

Malzemeler:
* 250 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
* 3 yemek kaşığı toz şeker
* 1 fincan ince dövülmüş ceviz
* 1/2 paket  kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 3-3,5 su bardağı un veya aldığı kadar un

Üzeri İçin:
* 3 çorba kaşığı pudra şekeri
* 3 çorba kaşığı tarçın.
Yapılışı: Kurabiyeyi yapmak için bütün malzemeyi iyice yoğurun, hamur pürüz bir hale gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparın yuvarlak yapın, 180 derecede ısıtılmış fırında yağlı kağıt tepsi içinde 25-30 dakika pişirin, çıkarınca biraz ılısın, tarçınla pudra şekeri karıştırın,ılıyan kurabiyekeri tarçınlı pudra şekerine bulayın ve servis yapın.http://annemineli.blogspot.com/
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Tarçınlı kurabiye hem bir lokmalık hem çok lezzetlidir.
* İçine koyacağınız yağ çeşidi size kalmış
* Ben tereyağ kullandım,çok lezzetli oldu.
* Malzeme miktarını yarıya indirirseniz daha az kurabiye elde ederseniz.
* Hamura toz şekeri yerine pudra şekeri koyabilirsiniz.
* Başka kurabiye çeşitleri için Tık tık



BABADAN MAL KALIR, KEMAL KALMAZ.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top