16 Temmuz 2013 Salı

0

TAVUKLU CEVİZLİ TEPSİ BÖREGİ

BMalzemeler:
* 4 tane hazır yufka

İçi İçin:
* 2 tane haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsü
* Haşlanmış tavuğun suyu
* 2 çorba kaşığı tereyağ
* 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
* Tuz, karabiber

Arası İçin:
* 1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri İçin:
* 1 tane çırpılmış yumurta

Yapılışı: Böreği yapmak için öncelikle bir tava içinde tereyağını eritin içine tavuk etleri koyun ve kavurun üzerine baharatlarını ve cevizi koyun soğumaya bırakın, diğer tarafta yağlanmış bir tepsiye yufkaların yarısını tek tek aralarını yağın ve yayın tam orta kata tavuklu harcı koyun diğer yufkaları da yağlayarak üzerine koyun
yumurta sürün 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin, börek sıcakken üzerine kepçe ile tavuk suyu dökün( üç kepçe yetebilir)suyu çekince dilimleyin ve servis yapın.
.Afiyet Şeker Olsun.

NOT:
* İsteyen rulo olarak aynı böreği yapabilirsiniz.
* Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.
* Başka börekler için Tık.tık.




AK KOYUNUN KARA KUZUSU DA OLUR.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top