22 Temmuz 2013 Pazartesi

0

Vişne soslu Muhallebi

Sevgili okuyucu bu tarifimi arkadaşım Süheyla Karaman dan aldım hemen pişirdim soğumaya bıraktım akşam iftardan sonra kesip rulo yapacaktım resimleriyle beraber sizlere sunacaktım ama malesef akşam markete gitmek zorundaydım ve ben markete gittikten sonra misafirler bize geliyor eşim tatlı bu şekildir düşünüp dilimleyip misafirlere ikram ediyor ben eve dönünce böyle bir manzarayla karşılaştım herkes kısmetini yer misafirsiz ev olmaz dedim ve bu şekil bile çok çok güzeldi işte tarifim
malzemelerimiz
beyaz muhallebisi için
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 adet damla sakızı
vişneli kısmı için
1 poşet toz vişne
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
yapılışı
beyaz muhallebinin tüm malzemelerini tenceremize koyalım iyice karıştırıp ateşe koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim 10 dakika kadar mikserle çırpalım borcam tepsimizi sudan geçirip muhallebimizi tepsiye dökelim soğumaya bırakalım vişneli kısmını tenceremize koyup karıştırarak pişirelim ılıtalım muhallebimizin üzerine dökelim buzdolabımızda 1 gece bekletip dilimleyerek servis yapalım afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top