1 Temmuz 2013 Pazartesi

0

YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ (AKDENİZ YÖRESİ)

Malzemeler:
* 1 su bardağı kısırlık ince bulgur
* 1 su bardağı ılık su
* 1 yumurta
* 1 su bardağından biraz az un
* Tuz, kimyon


Sosu İçin:
* 1 kase yoğurt
* 4-5 diş dövülmüş sarımsak
Tereyağlı Sosu İçin:
* 1-2 kaşık tereyağ
* Pul biber
Yapılışı: Yoğurtlu bulgur köftesini yapmak için köftelik bulguru ılık suyla ıslatın 5-10 dk. dinlendirin,bulguru iyice yoğurun içine yumurta ve baharatlar koyun yeniden yoğurun en son un azar azar ilave edin yoğurun ve yumuşak bir hamur bir elde edin, ceviz büyüklüğünde yassı köfteler yapın,kaynayan tuzlu su içinde köfteler suyun yüzüne çıkana kadar pişirin, süzdükten sonra üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökün, yoğurdun üzerine biberli yağ kızdırın dökün ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Bulgur köftesi için mutlaka ince bulgur kullanın
* Bulgur köftelerinin püf noktası çok iyi yoğurulmasıdır.
* İçine mutlaka kimyon koyun,kimyon bulgurun gazını alır.
* Köfte hamuruna biraz irmik ilave edebilirsiniz.
* Haşlarken suya biraz limon tuzu koyarsanız, köfteler dağılmaz.
* Tuz,baharat ve yağ miktarları size kalmıştır.
* İsteyen üzerine domatesli sos dökebilir.
* İlgili İçli köfte, yassı köftesarımsaklı köfteçortu köftesianalı kızlı


ACI ACIYI BASTIRIR, SU DA SANCIYI


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top