24 Temmuz 2013 Çarşamba
0
MALZEMELER
1 kg bamya
2 adet kuru Soğan
2 -3 adet domates rendesi
Yarım Limon
Sıvı yağ
Su
Tuz
YAPILIŞI
Bamyaları bol suda yıkayın.İyice kuruması için süzgeçte bekletin.Bamyaların saplarını huni şeklinde temizleyin.
Tencereye soğanı yemeklik doğrayın.Yağda soteleyin.Domates rendesini de ekleyip 2-3 dakika pişirin.Bamyaları ilave edip 10 dakika kavurun(Karıştırmayın.) .Üzerine çıkacak şekilde kaynar su ekleyin Limon sıkın .Tuzunu da atın.Kenarından hafifçe karıştırın.Ağzı kapalı kısık ateşte pişirin.
AFİYET OLSUN.
ZEYTİNYAĞLI BAMYA
MALZEMELER
1 kg bamya
2 adet kuru Soğan
2 -3 adet domates rendesi
Yarım Limon
Sıvı yağ
Su
Tuz
YAPILIŞI
Bamyaları bol suda yıkayın.İyice kuruması için süzgeçte bekletin.Bamyaların saplarını huni şeklinde temizleyin.
Tencereye soğanı yemeklik doğrayın.Yağda soteleyin.Domates rendesini de ekleyip 2-3 dakika pişirin.Bamyaları ilave edip 10 dakika kavurun(Karıştırmayın.) .Üzerine çıkacak şekilde kaynar su ekleyin Limon sıkın .Tuzunu da atın.Kenarından hafifçe karıştırın.Ağzı kapalı kısık ateşte pişirin.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder