Uzun zamandır tarif yazmamışız.
Özel bir tarifle çözelim bu sorunu...
Çocukluğumun kurabiyesi...
Belki bir çoğunuz biliyordur, özellikle benim yaşımda ve benim yaşıma yakın olanlar bilir.
Bir zamanın en çok yapılan kurabiyesiydi.
Annem de çok yapardı, mis gibi kokardı ;)
Çok uzun yıllardır yapmamıştım, hiç de aklıma gelmemişti.
Geçenlerde Kadriye Yengem yapmış, resmen çocukluğuma geri döndüm ;)
İlk fırsatta ben de yaptım.
Ben tadına bakmadım ama herkes çok beğendi.
Şimdi gelelim tarife...
Püf noktaları da yazacağım, dikkat!
Malzemeler
3 yumurta (birinin beyazı ayrılacak)
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 adet margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri için
Ayrılan yumurta beyazı
şeker
Hazırlanışı
Yumurta ile şekeri iyice çırpıyoruz. Yoğurt ve sıvıyağı da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Oda sıcaklığında margarini (margarin eritilmeyecek) de ekleyerek sıvı karışımı iyice birbirine yediriyoruz.
Kabartma tozu, vanilya ve un (ölçüsü genelde vermiyorum) da eklenerek Ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Yuvarlak şekil verip, hamurun üstünü önce yumurta beyazına daha sonra da şekere batırarak tepsiye diziyoruz. Çok kabaracağı için yuvarlarken çok büyük yapmayın ve fazla yakın dizmeyin.
Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırının ısıtılmış olması önemli ısınmadan koyarsanız hamur yayılacaktır. Pişirirken yağlı kağıt kullanabilirsiniz, kullanmayacaksanız tepsiyi kesinlikle yağlamayın. Yağlarsanız hamur kabarmayacak, yayılacaktır.
Kurabiyeler pişip hafif ılıyınca, kapalı bir kaba alın ya da üzerini strech film ile kaplayın,
yoksa sertleşir.
Eğer seviyorsanız hamurun içine portakal kabuğu da rendeleyebilirsiniz.
Ben koymadım ama çok yakışıyor.
Sanırım hepsi bu kadar...
Afiyet olsun...
Not: Bu tarif henüz yayınlamadığım Gün Sofrasından...
Çok Yakında...
Coming Soon...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder