BU TATLIYI SENELER ÖNCE KOMŞUM FİKRİYE ABLADAN ÖĞRENMİŞTİM. ÇOK GÜZEL BİR TATLI YAPILIİŞIDA KOLAY MİKSER BİLE GEREKMİYOR
BEN YARIM ÖLÇÜ YAPTIM.YAKLAŞIK 30-40 BOYUNDA BİR TEPSİDE PİŞİRDİM
MALZEMELER
2 KASE İRMİK (SANIRIM KASEM 250 GR ALIYOR)
1 KASE UN
1 KASE ŞEKER
2 KASE YOĞURT
4 YUMURTA
2 PAKET KABARTMA TOZU
1 VANİLYA
CEVİZ
BU MALZEMELER SIRASIYLA YUMURTA, ŞEKER, YOĞURT, İRMİK, KABARTMA TOZU, VANİLYA, UN VE CEVİZ TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRILIR. YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖKÜLÜR. 160 DERECE FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR
ŞERBETİ:
1,5 KG ŞEKER
9 BARDAK SU
YARIM LİMON SUYU
İKİSİDE ILININCA ŞERBETİ DÖKÜLÜR
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder