3 Şubat 2010 Çarşamba

0

CEVİZLİ İRMİKLİ REVANİ

BU TATLIYI SENELER ÖNCE KOMŞUM FİKRİYE ABLADAN ÖĞRENMİŞTİM. ÇOK GÜZEL BİR TATLI YAPILIİŞIDA KOLAY MİKSER BİLE GEREKMİYOR
BEN YARIM ÖLÇÜ YAPTIM.YAKLAŞIK 30-40 BOYUNDA BİR TEPSİDE PİŞİRDİM


MALZEMELER
2 KASE İRMİK (SANIRIM KASEM 250 GR ALIYOR)
1 KASE UN
1 KASE ŞEKER
2 KASE YOĞURT
4 YUMURTA
2 PAKET KABARTMA TOZU
1 VANİLYA
CEVİZ

BU MALZEMELER SIRASIYLA YUMURTA, ŞEKER, YOĞURT, İRMİK, KABARTMA TOZU, VANİLYA, UN VE CEVİZ TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRILIR. YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖKÜLÜR. 160 DERECE FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR

ŞERBETİ:
1,5 KG ŞEKER
9 BARDAK SU
YARIM LİMON SUYU

İKİSİDE ILININCA ŞERBETİ DÖKÜLÜR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top