10 Şubat 2010 Çarşamba

0

DEFNE YAPRAĞI AROMALI TAVUK KAVURMA


BU YEMEĞİ DÜN AKŞAM YEMEĞİ İÇİ YAPTIM. OĞLUM KÖRİLİ TAVUK KAVURMA'DAN BIKTI BENDE DAHA DEĞİŞİK BİR ŞEY DENEMEK İSTEDİM MUTLAKA BİRİLERİ DAHA ÖNCE YAPMIŞTIR AMA BEN GÖRMEDİM AMA LEZZETİ ÇOK GÜZELDİ BİZİM EVDE BEĞENİLEREK YENDİ KOMŞUMADA BİR TABAK VERDİM ONUN FİKRİNİ DAHA ALAMADIM TAVUĞU HİÇ SU KOYMADAN DEVAMLI KAVURARAK PİŞİRDİM
MALZEMELER
3 PARÇA TAVUK GÖĞSÜ
6-7 PATATES
3 TANE DEFNE YAPRAĞI
TUZ
KARABİBER
KIRMIZI TOZ BİBER
KİMYON
KEKİK
ÜZERİNE PUL BİBER
YAPILIŞI
TAVUKARI KUŞ BAŞI DOĞRADIM SIVI YAĞDA TAVUKLARIN RENGİ BEYAZLAŞINCAYA KADAR DEFNE YAPRAĞINIDA EKLEYEREK KAVURDUM ÜZERİNE KÜP KÜP DOĞRADIĞIM PATATESLERİ VE BAHARATLARI İLAVE EDİP PİŞİNCEYE KADAR SÜREKLİ KARIŞTIRARAK PİŞİRDİM
KOMŞUMUN MİDESİ RAHATSIZ OLDUĞU İÇİN PULBİBERİ İÇİNE EKLEMEDİM BİZ ÜZERİNE SERPİP YEDİK
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top