28 Temmuz 2010 Çarşamba

0

çilek reçeli

çilek reçeli

malzemeler
2 kg çilek (en küçüğüne ve mis gibi kokuyor olmasına dikkat edilmesi gerekli)
2 kg şeker (1 su bardağı eksik)
yarım limon suyu

hazırlanışı

  • Çilekleri temizleyip yıkadıktan sonra üzerine şeker ilave edilerek beklemeye alınır. 3-4 saat gibi bir süre beklemesi yeterli olacaktır.

  • Pişirilen tencerenin 2 parmak aşağısından çizgi halinde margarin çekilirse reçelin taşması önlenir.

  • Kısık ateşte 30 dk kadar pişirin limon suyunu ekleyip 5 dk daha pişirin ağzı açık olarak soğutun.

  • Pişme esnasında oluşan köpükleri mutlaka bir yemek kaşığı ile temizleyin. Kıvamının olduğunu anlayabilmek için porselen tabakta test yapabilirsiniz. Klasik yöntem ise söyle; Bir yemek kaşığı tabağa dökün akıcı değilde ilerlemesi yavaş oluyorsa reçeliniz olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top