19 Temmuz 2010 Pazartesi

0

mayonezli havuçlu dilim patates salatası

malzemeler
1 kilo patates
3 adet büyük havuç
2 adet taze soğan
1 adet limon
3 ym kaşığı mayonez
1 su bardağı yoğurt (sulu olmasın)
dereotu
tuz

hazırlanışı

  • Patateslerin kabuklarını soyun, haşlayın ve süzün içine tuz, ince doğranmış taze soğan, limon suyu, zeytinyağ ekleyip ezerek karıştırın. Belirlediğiniz bir kalıbın içine yayın.

  • Havuçları kazıyıp haşlayın, rendeleyip limon suyu, tuz, zeytinyağ ile tatlandırıp patateslerin üzerine yayın.

  • Yoğurt ve mayonezi karıştırın havuçların üzerine sürün. Buzdolabında bir kaç saat dinledirin. Dilimleyip üzerini dereotuyla süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top