11 Temmuz 2010 Pazar

0

yoğurtlu semizotu salatası ve patates garnitür


semizotu salatası

malzemeler
1 bağ semizotu
1/2 çay bardağı zeytinyağ
500 gr yoğurt
3 tane sarımsak
tuz

hazırlanışı

Semizotunun sadece üst kısımlarını alıp güzelce yıkayın (diğer kısmını semizotu yemeği yapabilir yada hepsini salataya kullanabilirsiniz) suyunu iyice süzdürdükten sonra üzerine z.yağın yarısını, ezilmiş sarımsakları, yoğurdu ve tuzunu ekleyip karıştırın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine kalan z.yağını gezdirin.

patates garnitür

malzemeler
500 gr taze patates
3 ym kaşığı margarin
1 çay kaşığı karabiber
bir tutam ine kıyım maydonoz ( taze kekik kullandım)
tuz

hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyup haşlayın. Kuşbaşı doğrayın tavada margarini eritip patateleri tavaya salın 1-2 dk çevirin diğer malzemeleri ekleyip 1-2 dk daha çevirin. Her türlü etin yanında yenebilecek garnitürünüz hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top