20 Haziran 2012 Çarşamba

0

TAGLİATELLE BOLOGNESE (KIYMALI)







MALZEMELER

1 Paket ya da yarım paket  Barilla tagliatelle bolognese (yarım paket kullandım)
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet orta boy havuç
2 adet büyük domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Karabiber
Kekik
Tuz

YAPILIŞI

Tencerede kaynamakta olan suya tuz atıp makarnanızı koyun, 10-15 dakika haşlayın.Makarnalar haşlanırken sos tencerenizde kıymanızı suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.Yarım çay bardağı yağ ile yemeklik doğranmış soğanları ve rendelenmiş havuçlarınızı ekleyip kavurun.Domatesi rendeleyin salçayla birlikte kıymalı harcınıza ilave edin.Sosunuzu 15-20 dakika pişirin.Pişmeye yakın baharatlarını atın.Ocaktan alın.
Makarnalarınızı süzün(yıkamayın) 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile harmanlayın. Servis tabağınıza alın.Üzerine kıymalı sosunuzu koyarak sıcak olarak servis edin.

AFİYET OLSUN..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top