22 Kasım 2012 Perşembe

0

PİDELİ KÖFTE

Malzemeler:

500 gr. dana kıyma
200 gr. kuzu kıyma
6 adet biber 
2 adet pide

1 adet domates
1 adet soğan
Karabiber 
Yoğurt

Sosu için;
150 gr. tereyağı
3 yemek kaşığı salça
Karabiber





Yapılışı: Dana ve kuzu kıyma tuz - karabiberle yoğrulur. Köfteler kuru köfte boyutunda şekillendirilir. Yapışmaması için ızgaranın üzeri yağlanır. Izgara iyice kızınca köfteler birer birer üzerine dizilir. Köftenin altına yatırılacak tırnak pideler fırına verilir.Bir büyük kaşık tereyağı yanmaz tavada kızdırılır. Salça tereyağında kavrulmadan önce sulandırılır. Izgaraya biber ve domates eklenir. Fırından alınan tırnak pideler oluklarından kesilerek yayvan bir tabağa dizilir. Pidelerin üzerine salçalı sosu gezdirilir. Domates ve biberler dizilir ve ızgarada kızaran köfteleri eklenir. Üzerine kızgın tereyağı dökülen pideli köftenin kenarına yoğurt ilave edilirek ,servis edilir.
Afiyet Şeker Olsun...


EDEP AKLIN AKLIN TECRÜBESİDİR



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top