28 Kasım 2012 Çarşamba

0

TAVUKLU MANTARLI GÜVEÇ

Malzemeler:
* 6-7 tane tavuk baget
* 2-3 tane orta boy soyulmuş doğranmış patates
*2-3 tane soyulmuş yemeklik doğranmış domates
* 1 tane yemeklik doğranmış domates
* 10-15 tane doğranmış kültür mantarı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz, karabiber

Yapılışı: Güvenç tenceresine büyün malzemeyi yerleştirin, üzerine 1 çay bardağı su koyun ocağın üstünde üzerini folyo ile sıkıca kaplayın güveç tenceresiniz kapağını kapatın çok kısık ateşte 1 saat pişirin, altını kapatınca yarım saat kapağını açmayın, dinlendikten sonra servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...

NOT:
*  Bu güveçi değişik et çeşitleri ile yapabilirsiniz
* Tavuğun başka bölümlerinide yemeğinize koyabilirsiniz.
* Baharat ve yağ miktarları size kalmış
* İçine istediğiniz başka malzemeleride ilave edebilirsiniz.
* İsterseniz soğanı ve diğer malzemeleri kavurarak yapabilirsiniz.
* Ben çiğden koydum.
* İçine Yeşil biber veya kırmızı biberde koyabilirsiniz.
*İsterseniz fırında pişirebilirsiniz.
* Güveçin ağzını hamurla sıvayıp kapağını kapatabilirsiniz.

İTİ ÖLDÜRME ,KAPINA KOY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top