supangle yada çikolatalı puding
Farkı nedir bilmiyorum yoksa içine giren malzemeler aynı, acaba bir yörede öyle bir yörede böyle mi anıldığından:) Yoksa birbirini ayıran çok önemli bir özelliği varda ben mi fark edemedim? Her ne olursa olsun çocukların bayıla bayıla yediği bir sütlü tatlı.. Şu saatlerde yapar buzdolabına kaldırırsanız akşam üstü pazar keyfi adı altında eşinize ve çocuklarınıza ikram edebilirsiniz..
* Supangleyi küçük çikolatalı kek parçalarının üzerine dökerek de servis yapabilirsiniz..
* Üzerine isteğe bağlı krema sıkabilirsiniz..
* Çikolata kırıkları serpebilirsiniz..
* Fındık, fıstık, antep fıstığı gibi fındık gillerden kırıntılar olabilir
* Tamamen sizin zevkinizle ilgili görsellikli sunabilirsiniz:)
malzemeler
1 lt süt
1/2 su bardağı mısır nisastası
1/2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
4 ym kaşağı kakao
1 tane yumurta sarısı
200 ml krema
100 gr bitter çikolata
hazırlanışı
Krema ve çikolata hariç tüm malzemeyi çırpma teliyle karıştırın tüm malzeme çözülsün. Orta hararetli ateşte karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin. Ocaktan alın kremayı ve küçük kırdığınız çikolatayı ekleyip çikolatalar erinceye kadar karıştırın. Kaselere bölüştürün soğuduğu zaman istediğiniz gibi süsleyin buzdolabında birkaç saat dinlendirip servis yapın..
supangele yada çikolatalı puding
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder