18 Temmuz 2013 Perşembe

0

FASULYE DİBLESİ





MALZEMELER

1/2 kg taze fasulye
3 adet orta boy kuru soğan
3 adet domates
1 su bardağı pirinç
Yarım yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Tuz


YAPILIŞI
Fasulyeleri ayıklayıp 1 cm kalınlığında kesin.Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun.Doğranmış fasulyeleri ilave edip iyice soteleyin.Rendelenmiş domatesi salçayı ekleyin karıştırın.Üzerine çıkacak şekilde su ekleyip fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pirincinize tuz ekleyip kaynar suda bekletin.20 dakika kadar beklettikten sonra yıkayıp süzün.Yemeğinizin suyu azaldığında (1 bardak kadar) pirincinizi ekleyip tuzunu atıp tencerenin ağzını kapatarak kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Ilık olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top