24 Temmuz 2013 Çarşamba

0

HAŞHAŞLI REVANİ



MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya

ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
Yarım limon

YAPILIŞI
Öncelikle şerbet malzemelerini  limon hariç kaynatın ,kaynamaya başlayınca orta ateşte 10-12 dakika kaynatın.Ocaktan almaya yakın yarım limon suyu sıkın.Soğumaya bırakın.
Çırpma kabınızda şeker ve yumurtayı mikserle  iyice çırpın.Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri koyup karıştırın.En son Un ve kabartma tozunu ekleyip tel çırpıcıyla karıştırın.
Yağlanmış Kare borcama dökün.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca biraz ılımasını bekleyin.Dilimlere ayırın.Böylece hem dağılmaz hem de şerbeti daha kolay ve çabuk emer.
Üzerine şerbeti döküp tatlıyı dinlendirin.
Dilerseniz üzerine krem şanti hazırlayıp ikramınızı yapabilirsiniz.Dilerseniz benim gibi servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top