3 Temmuz 2013 Çarşamba

0

HAVUÇLU CEVİZLİ TARÇINLI KEK



MALZEMELER

4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı elenmiş un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı iri iri kıyılmış ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI
Toz şekerle yumurtaları köpük köpük oluncaya kadar mikserle çırpın.Yağı,sütü,vanilyayı koyup karıştırın.Un ile kabartma tozunu da ekleyip mikserle kısa süre karıştırın.En son havuç rendesi,ceviz ,tarçın ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.Yağlanmış büyük kek kalıbını yağlayıp kek hamurunu dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top