3 Temmuz 2013 Çarşamba

0

PATATESLİ GÜL BÖREĞİ



MALZEMELER

5 adet yufka

İçi için
4 adet iri patates
1 adet büyük kuru soğan
Sıvı yağ
Pul biber
Karabiber
Maydanoz
Tuz

İçi için sıvı harcı:
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1,5 su bardağı süt

Üzeri için:
Yumurta sarısı
Susam

YAPILIŞI

Patatesleri soyup haşlayın. Ufak ufak doğrayın.Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleştirin.Doğradığınız haşlanmış patatesleri ilave edip ezerek karıştırın.Karabiber Pul biber tuz koyup ocaktan alın. Ilıdığında içine maydanoz doğrayın.

Yufkaları üst üste koyup dörde bölün.(üçgen şekilde)

Yufkaları ıslatmak için yağ,yumurta ve sütü karıştırın .Yufkaya fırça yardımıyla bu karışımdan eşit şekilde sürün. Üçgen şeklindeki yufkanın geniş kısmına ince şekilde patatesli harcı yayın .Sigara böreği gibi sarıp ,bir tarafından çevirerek gül şekli verin.
Yağlanmış tepsiye dizin.Üzerine Yumurta sarısı sürüp ,susam serpin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.

AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top