9 Haziran 2011 Perşembe

0

güveçte kuzu

güveçte kaşarlı et

güzel bir yemeği sizlerle paylaşmak istiyorum, ben sunumu bakımından tek porsiyonluğu tercih ettim herkeze küçük güveçlerde servis yaptım isteğe bağlı büyük tava güveçte yada tepside pişirebilirsiniz..

malzemeler
(4-5 kişilik)
600 gr küçük doğranmış kuzu eti
2 adet kurusoğan
3 adet domates
3 adet sivri biber
2 ym kaşığı zeytinyağ
1 ym kaşığı salça
tuz
kekik
karabiber

hazırlanışı
Etleri yayvan tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar pişirin. Kabukları soyulup yıkanmış soğanları yemeklik doğrayın tencereye ilave edip zeytinyağla beraber kavurun. Sivribiberin çekirdeklerini çıkarın ince dilimleyip etlere ilave edip karıştırın. Domateslerin kabuklarını soyup minik doğrayın tencereye ekleyin yumuşayana kadar pişirin. Salçayı ekleyip karıştırın. 1çay bardağı su ekleyin kaynatın, tuz ve baharatları ekleyip etler yumuşayıp suyunu hafif çekene kadar kısık ateşte pişirin. Güveç kaplarına bölüştürüp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin 200C fırında kaşarpeyniri eriyene kadar pişirin.

güveçte kuzu eti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top