10 Haziran 2011 Cuma

0

hardallı et kavurma

hardallı et kavurma

çok özel bir tarfi değil, hatta çoğumuz da diyebiliriz ki aa buda ne hardalla da olurmuymuş.. Evet olur avrupada et genellikle hardalla marine edilir, yıllar önce karşılaştığımda banada ters gelmişti ama ete değişik br lezzet veriyor. Hardalın tadı rahatsız etmiyor denemenizi öneriyorum..

malzemeler
500 gr biftek
1 tatlı kaşığı hardal
1 diş sarımsak ezilmiş
1/2 çay kaşığı hardal tozu
1/2 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı karabiber
3 ym kaşığı zeytinyağ

hazırlanışı
Etleri şerit şerit doğrayın hardalı baharatları ekleyip karıştırın, yarım saat dinlendirin. Tavaya alıp ocağın altını kısın etler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Zeytinyağ ve tuzu ekleyip kavurun. Patates püresi, pilav yada buharda sebze gibi garnitür kullanabilirsiniz..


hardallı et kavurması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top