2 Nisan 2012 Pazartesi

0

PATATESLİ KAŞARLI POĞAÇA (KURU MAYALI)



BU TARİFİMİ 73.HAFTA PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE EV SAHİPLİĞİ YAPAN GELİBOLU17 'YE VE  ÇAY KAHVE BAHANE ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPAN MARİFETANE 'YE GÖNDERİYORUM.
SEVGİLER :)



MALZEMELER
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı yoğurt suyu(yoğurt suyu yerine normal su da olabilir)
1 adet yumurta
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un

İç harcı için: 
2 küçük haşlanmış patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
2 yemek kaşığı ezilmiş beyaz peynir
Tuz
İstenirse karabiber

Üzeri için:
Çörek otu

YAPILIŞI
Karıştırma kabına sıvı yağı,yoğurdu,yumurtanın akını ,kuru mayayı ,tuzu,yoğurt suyunu,yoksa ılık suyu koyup çırpma teliyle çırpın.Peşinden un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.2 dk.kadar yoğurup ,üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin.

Hamurunuz dinlenirken iç harcını hazırlayın.Önceden haşlanmış,soğumuş patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.Üzerine kaşar rendesi ,çatalla ezdiğiniz beyaz peynir,tuz ilave edip karıştırıp hazır hale getirin.

Cevizden büyük parçalara böldüğünüz bezeleri yuvarlayıp çay tabağı büyüklüğünde elinizde açın.İçine hazırladığınız harcı koyup,hamurun uçlarını birleştirip yuvarlayın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine birleştirdiğimiz yer alta gelecek şekilde dizin.

Ayırdığınız yumurta sarısına 2 kaşık sıvı yap koyup karıştırıp fırça ile poğaçaların üzerine sürün.En son çörek otunu serpin.10 dk.ılık ortamda beklesin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk.kadar pişirin.

AFİYET OLSUN.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top