22 Eylül 2012 Cumartesi

0

ARNAVUT USULÜ KURU FASULYE

Malzemeler:
* 500 gr kuru fasulye
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytin yağı
* 1 yemek kaşığı biber salçası
*  1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1-2 tane Arnavut acı biberi veya acı kırmızı biber
* Tuz
Yapılışı: Islatılmamış kuru fasulyeleri sıcak su ile birlikte ocağa koyun, suyu çekilene kadar kapağı aralık (kındırık) pişirin,ayrı bir tavada margarin ve sıvı yağı biber salçası ve toz biberle kızdırın içine tuzunu atın bu karışımı tencerede kuru fasulyelere ilave edin, suyu azaldığın üzerine tekrar sıcak su ilave edin kapağı aralık 1-1,5 saat fasulyeler helmeleşene kadar pişirin, içine acı biberleri atın, ocağın altını kapatın.Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Kuru fasulyeler ıslanmadan pişiriliyor.
* Soğan koymadan pişiriliyor.
* Lezzetli bir yemek oluyor.
* Arnavutlar kuru fasulyeyi bu yöntemle pişiriyorlarmış.
* Fasulyenin kabukları açılmıyor.
* İsteyen yağ ölçüsünü kendine göre ayarlayabilir.
* Arnavutça kuru fasulye bishtajë e bardhë demekmiş


ELLER VAR İKEN, KOCA SAĞ İKEN SEVER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top