* 3-4 tane oda ısısında yumurta
* 1 - 1,5 su bardağı toz şeker
* 1 çay bardağı yoğurt veya süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ veya erimiş margarin
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* İstediğini kuru meyvelerden 4-5 tane ( küçük küçük doğranmış)
* Yarım portakal veya limon suyu
* 1 portakalın veya limonun kabuk rendesi
* 2,5 su bardağı elenmiş beyaz un
* Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı: Derin bir kap içinde yumurtaları ve şekeri köpük oluncaya kadar çırpın, üzerine yoğurdu ve diğer malzemeleri ilave edin kuru meyveler sert ise sıcak su içinde biraz bekletin süzün ve keke koyun, bütün malzemeler koyulunca kaşıkla yavaş yavaş karıştırın yağladığınız bir kek kalıbında 180 derece ısıtılan fırında pişene kadar tutun, ılıyınca üzerine pudra şekeri eleyin.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
*Kek için koyacağınız kuru meyveler yerine meyve şekerlemesi de koyabilirsiniz.
* Kuru kayısı,kuru üzüm, kuru hurma, kuru erik,kuru muz vs. konulabilir.
* İsteyen taze meyvelerle yapabilir.
* Kek pişirme püf noktalarını daha önce yazmıştım.
*Artan kekler:
* Yeniden fırınlanıp taze hale getirilebilir.
* Küçük parçalara bölünüp üzerine puding dökülebilir.
* Supların tabanına konulur (pastanelerde genelde öyle yapılırmış)
KARGADAN KORKAN DARI EKEMEZ.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder