Malzemeler:
* 1 tane bazlama ( elips şeklinde olanlardan)
* 200 gr orta yağlı kıyma
* 1 tane incecik yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 tane orta boy küçük küçük doğranmış domates
* 1-2 tane incecik doğranmış yeşil ve kırmızı biber
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* 2-3 tane yumurta
* Bir kase rende kaşar peyniri
* Tuz, karabiber,pul biber
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Öncelikle bazlamayı ortadan ikiye ayırın, diğer tarafta tereyağ ve zeytinyağı hariç bütün malzemeyi karıştırın, az biraz su koyarak sulandırın, bazlamanın her iki yarısını zeytinyağı ile yağlayın, malzemeyi ikiye ayırın, bazlamaların her tarafına yayın, fırında veya ızgarada üstü kızarana kadar pişirin, üzerine hemen kaşar rendesi ve tereyağ koyun, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* İstediğiniz şekildeki bazlama ile yapabilirsiniz.
* İsteyen bazlamasını kendi yapabilir.
* Ben hazır aldım.
* Üzerine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.
* Üzerine isteyen kaşar koymayabilir.
* Fırında pişirirseniz altının çok pişmemesine dikkat edin.
* Pidenin çok kuru olmaması gerekir.
* Bol tereyağlı çok lezzetli oluyor.
* Aynı işlemi bayat ekmeklerle de yapabilirsiniz.
* Baharat tercihi size kalmıştır.
ARILAR KOVANLARINA ÇOMAK SOKANA KADAR MASUMDUR
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder