1 Kasım 2012 Perşembe

0

SİVRİ BİBER TURŞUSU



MALZEMELER

2 kg sivri biber
1,5 litre su (15 su bardağı)
15-20 diş sarımsak
3 su bardağı üzüm sirkesi
3 yemek kaşığı kaya tuzu
2 çay kaşığı toz şeker
1 avuç nohut

YAPILIŞI
1,5 litre suyu kaynatın ve soğumaya bırakın.Biberlerinizi yıkayın üst sapnı ve alttan ucunu kesin.Sarımsakları soyup küçük parçalara ayırın.Turşuyu kuracağınız kavanozun dibine nohutları yıkayıp koyun.Biberleri düzgünce yerleştirin.Aralarına sarımsak serpiştirin.
Kaynamış soğumuş suyunuza ,tuzu,şekeri sirkeyi atın.Tuz iyice eriyene kadar karıştırın.(Tuz tanesi kalmayacak)Biberlerin üzerine suyunuzu dökün.İster kereviz yapraklarıyla ister maydanozla kapak yapın.
Kapağını hava almayacak şekilde kapatıp iyice sıkın.Güneş görmeyecek rutubetsiz bir yerde 10-15 gün bekletin.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top