Malzemeler:
* 2 su bardağı buğday
* 13 su bardağı su
* 1 büyük soğan
* İki büyük tavuk kalçası veya kemikli büyük bir parça koyun eti,
* Tuz
* 13 su bardağı su
* 1 büyük soğan
* İki büyük tavuk kalçası veya kemikli büyük bir parça koyun eti,
* Tuz
Üzeri için :
* 2 yemek kaşığı tereyağ (miktarı size kalmış)
* Bir miktar kırmızı pul biber.
Yapılışı :* Bir miktar kırmızı pul biber.
Düdüklü tencerenin dibine soğan incecik doğrayın, üzerine et su, buğday, tuzu koyun. Tencerenin kapağı kapatın ve düdükten buhar çıktıktan sonra 1.5 saat pişirin,
Pişene kadar içine sakın kaşık değdirmeyin, etleri ayrı bir yere alıp iyice didikleyin
Buğdayın iyice ezilmesini kaşıkla sağlayın, içine etleri karıştırın, üzerine biberli yağ döküp servis yapın.
Pişene kadar içine sakın kaşık değdirmeyin, etleri ayrı bir yere alıp iyice didikleyin
Buğdayın iyice ezilmesini kaşıkla sağlayın, içine etleri karıştırın, üzerine biberli yağ döküp servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:* Anadolu'nun her yöresinde çeşitli şekillerde yapılan bir yemektir.
* Koyun ,kuzu ,ördek,kaz,tavuk ve hindi etleri ile yapılır.
* Buğdayın akşamdan ıslatılması kolay pişmeyi sağlar.
* Tuz,et, baharat ve yağ miktarları size kalmıştır.
* Eti,yağı bol olursa daha lezzetli olur.
* Haşlanan buğdayın iyice kaşıkla dövülmelidir.
* İsteyen ezici aletler kullanabilir.
* Robot,mikser' le yapılabilir.
* Anadolu'da düğünlerin baş yemeğidir.
* Koyun eti ile tavsiye edilir.
AĞAÇ DEVRİLİNCE BALTA VURAN ÇOK OLUR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder