28 Ağustos 2013 Çarşamba

0

RÜZGARGÜLÜ MİLFÖY BÖREK




Ani bir misafiriniz mi gelecek veya sabah kahvaltısına değişik bir şeyler mi yapayım diye düşünüyorsunuz..İşte size şık sunumuyla sofralarınıza renk katacak hem lezzetli ,hem pratik bir börek.. İç harcı tamimiyle size kalmış..İster Peynirli,ister sosisli,ister kaşarlı,ıspanaklı, kıymalı... tercih sizin.


MALZEMELER

Milföy hamuru
Yumurta sarısı

İç harcı
Peynir

Susam veya çörek otu

YAPILIŞI
Milföy hamurunu  dondurucudan çıkarıp çözdürün.Milföy hamurunun köşelerinden 3-4 cm kadar ortaya doğru kesin.İçine iç malzemenizi koyup kesilmiş olan uçları tek tarafından ortaya doğru birleştirin.Üzerine  Yumurta sarısı sürün.Çörek otu veya susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana dek pişirin.Sıcak sıcak ikram edin.

AFİYET OLSUN.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top