22 Ağustos 2010 Pazar

0

ezme salata

Ezme salatayı sık olmasada arada bir yaparım. Az yapmamın nedeni ise uğraştırıcı olduğunu düşünmem. Doğrama tahtasının üzerinde bıçak elimde baya bir zaman kaybıydı onları çentmek. İftara az bir zaman kala ah olsada dedirtti, hemen mutfağa geçildi 5 dk. içinde ezmemiz oluverdi. Malzemeleri yemeklik doğradım ve rondoda kısa devirli 1-2 çevirdim ezme kıvamında oldular. Tavsiye ederim hiç zahmetli değil ve tadı, görüntüsü aynı. Sadece sebzeleri ayrı ayrı çekmeniz lazım.
malzemeler

2 adet kuru soğan
4 adet domates
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı acı biber salçası
zeytinyağ
bir tutam maydonoz
isot yada pul biber
nar ekşisi (isteğe bağlı)
2 diş sarımsak

Hazırlanışı


  • Soğanları yemeklik doğrayın rondoda kısa devir çekin. Çok ezilmesinler

  • Aynı işlemi domatese, bibere, maydonoza, sarımsağa uygulayın.

  • Hepsini karıştırma kabına alın salçayı, istediğiniz kadar zeytinyağı, nar ekşisi, isot ekleyip  karıştırın

  • Servis tabağına alın üzerine zeytinyağ gezdirin.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top